Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Τους χαλάσαμε τα σχέδια! Νέα συγκέντρωση στην είσοδο του πάρκινγκ, Δευτέρα 4/3 στις 7:30πμ


Θυμάστε τις εποχές που μας έλεγαν ότι το Μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό και το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής; Ε, ξεχάστε τις! Αφού ιδιωτικοποίησαν την Αττικό Μετρό και όλες τις συγκοινωνίες, αφού τις ενέταξαν στο Υπερταμείο, πήγαν περίπατο και το «άγχος» για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, και το «άγχος» για το περιβάλλον της Αττικής. Το μόνο που μετρά πια είναι το κέρδος!

Την Παρασκευή 1 Μάρτη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η επί πληρωμή χρήση του πάρκινγκ της Δουκίσσης Πλακεντίας, με 6 ευρώ τη μέρα (που σημαίνει κόστος 132 ευρώ το μήνα για μια μόνο θέση στάθμευσης!). Μια επιβάρυνση που δεν μπορεί να «σηκώσει» κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη, πλάι στο ήδη ακριβό εισιτήριο του Μετρό! Αυτό θα σημαίνει ότι, είτε οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο μέχρι τη δουλειά τους οδηγώντας σε νέο κυκλοφοριακό χάος τους δρόμους της Αττικής, είτε ότι θα σταθμεύουν στη γύρω από τον σταθμό περιοχή, επιβαρύνοντας κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά ολόκληρες γειτονιές.

Μόνο που την Παρασκευή τους χαλάσαμε τα σχέδια! Πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση κατοίκων στην είσοδο του πάρκινγκ του μετρό στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας με πρωτοβουλία των: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, «Αντίσταση και Ανατροπή» στα Βριλήσσια, Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι, Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.


Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την είσοδο του πάρκινγκ και κάλεσαν τους οδηγούς να μην αποδεχτούν την πληρωμή για την στάθμευση που δικαιούνται να συνεχίσει να γίνεται ελεύθερα. Καθολική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συνέλευση όπου αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο στο χώρο του πάρκινγκ όσο και προς την Αττικό Μετρό, την εταιρεία Polis Park (η οποία ανέλαβε το πάρκινγκ ως μειοδότης στο διαγωνισμό παραχώρησης) αλλά και προς το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών που έχει την γενικότερη πολιτική ευθύνη.

Αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 4/3 στις 7:30 πμ στην είσοδο του πάρκινγκ στο Μετρό Δ. Πλακεντίας, με την στήριξη του Δήμου Αγ. Παρασκευής, προκειμένου να μην επιτραπεί η λειτουργία του επί πληρωμή πάρκινγκ για τους εργαζόμενους που πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Βίντεο από την συγκέντρωση:  https://www.youtube.com/watch?v=S2x0UwmCqs4